CALEO DIRECT

O SISTEMU

 • Grejni elementi se ugrađuju direktno iznad gips-kartona. Temperatura gips-kartona koji se greje, može dostići 40-45°C, što znači, da se čak i putem manje površine možemo uneti veću količinu toplote nego u slučaju podnog grejanja, koji ispravno proračunat.
 • Gips-karton bez obzira na debljinu dobro sprovodi toplotu, a plafonsko grejanje CALEO DIRECT obezbeđuje brže zagrevanje u odnosu na bilo koju dosadašnju tehnologiju, a to znači i tačniju regulaciju.
 • Svega 20-40%  površine plafona je dovoljno za obezbeđenje potrebne  grejne snage, pa će ostati dovoljno prostora za rasvetu ili gruge konstrukcije.

PRIMENA

Predstavlja idealno rešenje, pored toga uz niske investicione troškove može se postaviti u takvim objektima / prostorijama, u kojima sušteni plafoni predstavljaju deo arhitektonskog rešenja ili su neophodni zbog rešenja enterijera:

 • Porodične kuće lake konstrukcije
 • Ugradnja,opremanje potkrovlja
 • Stanovi sa velikom unutrašnjom visinom
 • Ekskluzivni apartmani, hotelske sobe

ELEMENTI SISTEMA

 • Postavljanje spuštenih plafona od gips-kartona je standardno sa razmakom profila od 40cm, pa sistem DIRECT se sastoji od grejnog filma CALEO CA 160/30, termostata za regulaciju i sertifikovani pomoćnih materijala za ugrednju.

VIDEO O UGRADNJI

PREDNOSTI PLAFONSKOG GREJANJA

UJEDNAČENA TEMPERATURA SOBE/PROSTORIJE

Topli vazduh se ne uzdiže!Za to je naime potrebna velika temperaturna razlika.Sistemi plafonskog grejanja CALEODIRECT greju isključivo putem emisije toplote, pa razlika u temperaturi donjih i gornjih slojeva vazduha može iznositi svega 2°C.Ta razlika kod tradicionalnih sistema grejanja ili grejanja putem radijatora može iznositi čak i 15-18°C.

SLOBODA U UREĐENJU STANA

Sitni nedostatak podnog grejanja je u tome, pošto hodamo na toj površini, njena dozvoljena maksimalna temperatura površine iznosi 29-31 C°, a time je ograničena snaga/količina emitovane toplotne energije.Upravo zbog toga prilikom izrade projekata stručnjaci moraju se umešati u oblikovanje unutrašnjih prostora, što ograničava slobodu, želje i ideje investitora(npr.:nameštaj – ako je moguće – da ima nogare, a nije preporučena upotreba tepiha).Primenom plafonskog grejanja možete steći potpunu slobodu u uređenju stana/kuće!

KUĆA LAKE KONSTRUKCIJE ?

U slučaju zgrada sa lakom konstrukcijom lažni plafon od gips-kartona je sastavni deo gradnje objekta, pa njegova izgradnja ne zahteva dodatne troškove.Grupa proizvoda CALEO CA 160 svojom jedinstvenom dimenzijom od 30 cm i optimalnom snagom izvanredno se uklapa u savremene konstrukcije objekata.

Pitajte nas ili zatražite od nas ponudu

Od naših stručnjaka dobićete detaljne informacije prema Vašim potrebama, bilo da se radi o funkcionisanju, postavljanju sistema CALEO grejnih filmova ili o očekivanim troškovima. Uz to rado ćemo Vam odgovoriti i na pitanja iz oblasti energetike koja iskrsnu u toku adaptacije ili gradnji objekata.

PREUZIMANJE

Detaljne informacije o proizvodima i sistemima

REDOSLED SLOJEVA ZA UGRADNJU

PREUZIMANJE

UPUTSTVO ZA UPOTREBU

PREUZIMANJE

PUTOKAZ PRE POSTAVLJANJA SISTEMA

PREUZIMANJE

OSTALI PROIZVODI I SISTEMI

Detaljnije informacije o proizvodima i sistemima

 • ALL
 • OUR SYSTEMS
 • PRODUCTS
Chair in minimalist interior against white brick wall
CALEO REG Sistem izuzetno tankog podnog grejanja
Couple playing a videogame in the living room
CALEO EFFICIENT Sistem podnog grejanja sa akumulacijom toplote
caleo_direct_project_img
CALEO DIRECT Sistem zidnog i plafonskog grejanja
zone
BVF ZONE WiFi UPRAVLJANJE GREJNIM SISTEMOM
caleo_film_project_img
Premium grejni film CALEO CA
szonyeg
Grejna mreža BVF H-MAT
601i_03
Wi-fi Ready pametni termostat BVF 601i
syme_minislide
Termostat sa ekranom osetljiv na dodir BVF SYME
LOAD MORE